Novi asfalt tokom proteklog vikenda postavljen je u Ulici Boška Tošića, na dionici koja je bila oštećena. Preostalo je da se obilježi signalizacija na ovoj saobraćajnici.

Naime, u okviru modernizacije saobraćajnica na širem gradskom području nastavljeni su radovi u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Solunske do Bulevara cara Dušana, a uskoro će početi i radovi u ovoj ulici na dionici od hotela „Palas“ do Banskog dvora.

Jedan od velikih projekata iz oblasti putne infrastrukture jeste i rekonstrukcija Ulice Od Zmijanja Rajka koja će, na radost mještana i svih koji koriste ovu frekventnu saobraćajnicu – biti izvedna u dužini do 1,5 kilometara.

Da je Banja Luka veliko gradilište pokazuju i radovi na drugim lokacijama u gradu koji su intenzivirani.

Trenutno, poseban akcenat je na obnovi saobraćajanica pa su tako osim na gradskom podrčuju aktivirani i radovi u prigradskim naseljima, a među najznačajnim radovima je dugoočekivana modernizacija glavne saobraćajnice kroz Debeljake, koja je počela krajem marta. Ova investicija je vrijedna 1,2 miliona KM, a po okončanju radova mještani ovog dijela grada dobiće modernu saobraćajnicu sa dvije trake, obostranim trotoarima, oborinskim kolektorima, rasvjetom, a biće urađeno i zacjevljenje kanala.

Podsjećamo, od početka ove građevinske sezone više desetina ulica dobilo je novi asflat, među kojima, nakon dugo godina čekanja i mještani Krfske ulice, zatim Bogojavljenske i Pritočke ulice u Priječanima, dijelovi Majevičke, Jovice Savinovića, Milana Knežine, Ljubice Mrkonjić, Eugena Kumičića, dok su u toku i radovi u više prigradskih i seoskih naselja.