Na najpopularnijem banjalučkom izletištu Banj brdu, u subotu 14. maja biće održan „Banj dan“, manifestacija koja donosi izuzetno zanmljiv sadržaj, od različitih koncerata, pa sve do performansa i edukacija.

Ova nova manifestacija, koja se održava u okviru „Banjalučkog proljeća“ –  ima za cilj da dodatno promoviše najpoznatije gradsko izletište, da isto obogati mnoštvom sadržaja, ali ono što je primarno jeste da se kroz brojne događaje i manifestacija svim našim sugrađanima dodatno skrene pažnja na zaštitu i obnovu Spomenika palim Krajišnicima.

Tako će na lokaciji upravo kod spomenika, biti održana akcija sa našim građanima, dok će na izletištu Trešnjik biti održano više koncerata.

Sama manifestacija „Banj dan“ će početi u 11.00 časova, gdje će upravo kroz performans i edukaciju svi naši sugrađani imati priliku da se uključe u priču koja se tiče spomenika i njegove obnove.

Nakon toga, u 12.00 časova, predviđen je koncert dječijeg hora „Vrapčići“, dok će od 14.00 časova sve naše sugrađane zabavljati Gradski tamburaški orkestar.

Termin od 16.00 časova rezervisan je za Libertango, dok će u 18.00 časova nastupiti BL jazz voices.

Uz edukaciju, performans, dobre koncerte i druženje u prirodi imaće priliku da uživaju svi naši sugrađani.

Svi sugrađani pozvani su da se u subotu, 14. maja pridruže manifestaciji „Banj dan“.