Četvorodnevna ekskruzija na Jahorini, na koju su učenici petog razreda banjalučke OŠ “Branko Radičević” trebali ići sutra, otkazana je dok hotel “Nebojša” ne dobije uredne nalaze svih uzetih uzoraka, potvrdio je za “Nezavisne” Siniša Rendić, direktor ove škole.

Naime u hotelu “Nebojša” su proteklog vikenda odsjeli učenici petog razreda Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora, koji su na Jahorinu došli na četvorodnevnu školu u prirodu, ali su se tokom tog perioda razboljeli, te ih je čak 18 završilo na infuziji. Više od 40 učenika, od njih 85, dobilo je stomačne tegobe, a nakon vraćanja kući njih još 15 se obratilo ljekaru za pomoć. Zbog toga su pripadnici Instituta za javno zdravstvo RS, kao i Inspekcija za hranu Odjeljenja za inspekcijske poslove Istočnog Sarajeva vršila kontrole u hotelu “Nebojša”.

Kako je Rendić istakao otkazali su putovanje, jer ovaj hotel nije dobio sve nalaze uzetih uzoraka.

“Uzorci vode i hrane su uredni, ali se još čekaju nalazi hljeba i torte, to će biti tek u ponedjeljak. Mi zbog bezbjednosti naše djece otkazali smo put i naći ćemo neki zamjenski termin”, rekao je Rendić.

Dodao je da će učenici ove škole na Jahorinu ići tek kada se završi sva procedura testiranja uzoraka u hotelu “Nebojša”.