Četvrti filmski festival o osobama sa invaliditetom održava se 19. septembra u Domu omladine u Banjoj Luci, saznaje se od direktora Festivala Ognjena Ranisavića.

On je za eTrafiku rekao da još uvijek nisu poznati svi učesnici, očekuju goste iz regiona i Finske, ali će svi detalji biti poznati nakon 15. avgusta, do kada traje konkurs za filmove.

“Tematika Festivala je samostalan život osoba sa invaliditetom, a cilj je podizanje svijesti o njima i o tome da se uz minimalne uslove može uraditi mnogo. Želimo skrenuti pažnju i osvijestiti građane da prihvate osobe sa invaliditetom kao ravnopravne nosioce društva, društvenih procesa i odnosa”, kaže Ranisavić.

Svi zainteresovani za učešće na Festivalu mogu svoje radove dostaviti poštom na adresu Humanitarna organizacija Partner, Srđe Zlopogleđe 55, 7800 Banjaluka ili na mail partner@teol.net.

Filmovi mogu biti igrani, dokumentarni ili animirani, u DVD formatu. Uz njih je potrebno dostaviti i biografiju autora sa kontakt podacima, kao i izjavu o odobrenju za javno emitovanje.

Izvor: etrafika.net