U Vijećnici Kulturnog cetra Banski dvor u utorak, 10. maja sa početkom u 19.00 časova, biće održana promocija knjige „Sunce pod jezikom“  književnice Jovane Stojčinović Nikolić.

-Jovanka Stojčinović Nikolić pjesnik, prozaista, esejista i kulturni poslenik. Do 1998. godine radila je u Srednjoškolskom centru i Gimnaziji u Doboju kao profesor. Od 1998. do 2010. godine bila je direktor Centra za kulturu i obrazovanje u Doboju. Potom, radila u opštini Doboj kao savjetnik za obrazovanje, nauku i kulturu u kabinetu načelnika. Do sada je objavila 16 knjiga poezije, te knjigu Uporedni putevi (Prikazi, ogledi, recencije) i knjigu priča Neko je pozvonio – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Dodaju kako je zastupljena u više antologija, zbornika, panorama.

Dobila je niz nagrada. Poezija joj je prevedena na više stranih jezika. Osnivač je, i više od deceniju, direktor i selektor pozorišnog festivala „Teatar fest“ Doboj. Osnovala je Likovnu radionicu „Tvrđava – Doboj“. Bila je predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske od 2012. do 2016. godine. Od 2019. godine član je Akademije slovenske književnosti i umjetnosti sa sjedištem u Varni (Bugarska) – zaključuju u saopštenju.

U promocji knjige „Sunce pod jezikom“ učestvovaće Ranko Risojević, Duško Pevulja i autorka.