Postavile su standarde ženske ljepote koji i danas važe. Zavele su mnoge muškarce i ostavile traga u istoriji. Kažu da prava žena nikada ne otkriva sve o sebi, pa će tako neke tajne njihove ljepote nama ostati nepoznate zauvijek, ali, na sreću, neki trikovi su ipak otkriveni.

Kleopatra

Još od Kleopatrinog (Cleopatra) vremena poznat je blagotvoran učinak koji med i mlijeko imaju na kožu. U istorijskim spisima navodi se da je ona svaki dan završavala višesatnim kupkama u mlijeku sa ružinim laticama, i da joj je na taj način koža postajala savršeno baršunasta. Takođe, koristila je piling koji i sami možete da napravite kod kuće:

Mirisni piling za tijelo:

3 šolje morske soli
3/4 šolje maslinovog ulja
3/4 šolje slatkog bademovog ulja
mirisna ulja (po želji)

Pomješajte so, maslinovo i bademovo ulje u staklenoj posudi, i dodajte mirisna ulja po želji. Posudu dobro zatvorite i ostavite da odstoji neko vrijeme. Kružnim pokretima umasirajte kašičicu pilinga ili dvije na kožu, i ostavite da djeluje najmanje pet minuta, a zatim isperite.

Kraljica Elizabeta

Posljednji vladar iz dinastije Tjudor, kraljica Elizabeta (Queen Elizabeth), simbol je jake i uspješne žene. Njen trik za savršenu kožu lica je maska od bjelanaca. Time je liječila akne i upale, smanjivala crvenilo lica i postizala mat izgled kože. Ako i vi imate problematičnu kožu lica, probajte ovaj trik, a žumance koje vam preostane možete iskoristiti kao masku za kosu.

Maska za lice od bjelanaca

Razbijte jaje i odvojite žumance od bjelanca. Zatim, umutite bjelance dok ne dobijete pjenastu smjesu. Namažite masku na čisto lice i držite oko 15 minuta. Možete dodati i kašičicu meda i par kapi eteričnog ulja pomorandže radi boljeg učinka. Isperite toplom vodom i namažite hidratantnu kremu.

Prava dama, kraljica Elizabeta

Jelena Trojanska

Upravo zbog ove žene i njene nesvakidašnje ljepote, vodio se najkrvaviji rat u istoriji Grčke. U tadašnjoj Grčkoj cijenila se plava boja kose i svijetao ten, a žene su najviše koristile maslinovo ulje, med i jabukovo sirće. Jabukovo sirće je jako korisno antibakterijsko sredstvo, a osim toga osvježava i podmlađuje kožu. Probajte tonik za lice po receptu koji su koristile Jelena Trojanska (Ἑλένη) i druge prelijepe žene drevne Grčke.

Tonik za lice

1/4 šolje jabukovog sirćeta
1 šolja mlake vode
čista, prazna flaša za vodu

Pomiješajte sastojke u flaši i dobro promućkajte. Zatim ovom tečnošću dobro natopite peškir i prislonite ga na lice. Ostavite peškir na licu pet minuta. Ovaj tretman možete raditi dva puta nedjeljno, a ostalim danima natopite tufere i njima pređite preko lica.

Dajen Kruger kao Jelena Trojanska

Marija Antoaneta

Marija Antoaneta (Mary Antoinette) poznata je kao rasipnica, trošila je mnogo na dvorce, ali i na ljepotu. Od takve žene možemo da naučimo kako da se opustimo nakon napornog dana. Neke sastojke njene omiljene kupke nije tako lako pronaći, ali pogledajte po prodavnicama zdrave hrane, tamo ćete ih najvjerovatnije naći. Uz opuštajuću kupku, po receptu Marije Antoanete, uživajte uz neku laganu muziku.

Opuštajuća kupka

2 kašike sušenog lišća divljeg tamjana
2 kašike sušenog lišća majorana (ili origana, ako ne možete da pronađete majoran)
2 šolje tucanog lovora
1 šolja morske soli

Sve sastojke pomiješajte sa vodom, ručno ili u blenderu, i potom ih skuvajte. Poslije ključanja ostavite vodu da vri 10 minuta. Kada se smjesa potpuno ohladi, naspite je u prethodno pripremljenu toplu kupku, pustite muziku i uživajte.

Portret Marije Antoanete

Izvor: wannabemagazine.com