Na Fakultetu Fizičkog vaspitanja u Banjaluci je prošle sedmice, po prvi put, jedan diplomac branio diplomski rad na temu “Košarka u kolicima”. 

Vladimir Pilipović, igrač KKI “Vrbas” je pred tročlanom komisijom uspješno odbranio svoj rad i dipolomirao na već pomenutu temu čistom desetkom.

odbrana diplomskog rada-2

– Ovo je prvi put da neko diplomira na ovom sportu i nama je čast da smo bili članovi prve komisije pred kojom je odbranjen ovaj rad. Dogovorili smo se sa upravom KKI Vrbasa da ovaj rad bude publikovan u okviru njihove klupske monografije koja je u pripremi i uskoro će ugledati svjetlost dana. Meni su gospoda iz kluba ponudili da budem i recezent tog izdanja i naravno da sam sa radošću to prihvatio –  rekao je prof. dr Slobodan Simović, jedan od članova komisije i poznati košarkaši stručnjak.

komisija na odbrani diplomskog rada

Odbrani diplomskog rada, pored Pilipovićeve porodice i prijatelja prisustvovali su i  članovi i uprava KKI “Vrbasa” na čelu sa predsjednikom kluba Marinkom Umičevićem.

– Mi kao klub dobijamo novog stručnjaka za košarku i  imamo već dva profesora fizičkog vaspitanja; jedan je igrač, a drugi je kondicioni trener. Pilipović pokazuje najviše sklonosti trenerskom radu. Na ovom diplomskom radu su i moji igrači koji su izrazili želju da daju podršku svom kolegi iz ekipe, jačajući tako timsko jedinstvo, ali i da podrže onog koji se odvažio da izabere ovaj diplomski rad koji je prvi u ovom sportu kod nas –  rekao je Umičević.

Tokom odbrane, upravo su članovi KKI “Vrbas” asistirali u smislu da su dovezli sportska kolica na kojima je Pilipović pokazivao elemente košarke u kolicima, te su poslužili kao očiti primjer socijalizacije osoba sa  invaliditetom kroz ovaj sport.

– Naš Pipa, kako ga mi zovemo ili službemo Vladimir Pilipović će u klubu pored svog doprinosa kao igrač pomoći mladim igračima da uđu u tajne ovog sporta koji je izabrao kao temu svog diplomskog rada i sporta koji će kako se nada obilježiti njegovu sportsku i radnu karijeru. Ponosni smo na našeg igrača i prijatelja koji je uvijek spreman da pomogne u formiranju mladih igrača ali i socijalizaciju tih lica – kazao je Vidosav Đurđević, portparol KKI “Vrbas”, novinar i publicista.  te je čestitao diplomcu u ime svih igrača i uprave kluba.

Foto: KKI “Vrbas”