Banja Luka je ovog vikenda domaćin 10. Međunarodnog plivačkog mitinga „Borac TeleGroup Grand Challenge“, u organizaciji Plivačkog kluba „Borac“.

Na Gradskom olimpijskom bazenu okupilo se preko 300 plivača iz 12 zemalja, a miting je posljednja prilika da se obezbijede vize za predstojeće Olimpijske igre koje će biti održane u Tokiju u julu i avgustu ove godine.

Grad je finansijski podržao održavanje ove sportske manifestacije, čijem je otvaranju danas prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kazao je da se ovaj događaj može lijepo povezati sa sinoćnjom manifestacijom kada je Banja Luka izabrala svoje najbolje sportiste, kada je izabarala da nastavi putem sporta i podržala najbolje među onima koji se bave sportom.

-Mitinig je okupio preko 300 takmičara. Ljudi dolaze u naš grad, pozicioniramo Banju Luku kao grad sporta na evropskoj mapi i to nam mnogo znači. Naravno da je Grad podrška i uvijek će da bude  zajedno sa resornim ministarstvom i „Akvanom“ koja konstantno poboljšava uslove na Gradskom olimpijskom bazenu – kazao je on.

Izrazio je zadovoljstvo što su stvoreni uslovi da publika opet bude na tribinama.

Svim takmičarima poželio je dobrodošlicu i uspjeh, a organizatoru čestitao jubilarno deseto izdanje plivačkog mitinga.

V.d. direktora „Akvane“ Velibor Vukajlović kazao je da ulažu maksimalne napore i stavljaju sve svoje kapacitete za ovakve događaje, koji prema njegovim riječima – pokazuju da je gradu potrebno još ovakvih bazena.

U ime organizatora PK „Borac“ Željko Panić kazao je da iza organizacije ovog međunarodnog događaja stoje mjeseci rada i truda, kako bi plivači koji jure norme da se osjećaju kao na evropskom ili svjetskom takmičenju.

Miting je zvanično otvorila ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, a promoter ovog desetog izdanja „Borac TeleGroup Grand Challenge“ je proslavljeni plivač bivše Jugoslavije Darjan Petrič.