Svi smo navikli na činjenicu da parfemi u svom sastavu imaju citruse, cvjetne ili drvene note.

Volimo parfeme zbog slatkog mirisa koji nas asocira na omiljeno voće, mirisnih nota koje podsjećaju na more ili čist planinski vazduh…

Međutim, parfimeri stalno eksperimentišu i predstavljaju nove mješavine aroma koje će oduševiti i privući nove kupce. Predstavljamo vam pet najneobičnijih parfemskih kompozicija.

Parfem sa aromom vrućeg tosta

Eau de Toast – jednostavno nazvani parfem, koji je izdala Britanska pekarska fondacija. Željeći da prijatno iznenade svoje redovne kupce, zaposleni su lansirali parfem koji miriše kao vrući hljeb. Svakodnevno korišćenje takvog parfema je teško razumjeti, ali povremeno – sasvim je prihvatljivo.

Parfem sa mirisom garaže

Nije poznato ko je prvi dobio takvu ideju, ali je prije nekoliko godina brend Comme des Garcons iznenadio cio svijet prezentujući sintetički parfem Garage. Glavne note nestandardnog parfema bile su mašinsko ulje, gvožđe, benzin i zapaljena guma. Prema njihovom planu, svi ljubitelji automobila trebalo bi da budu zainteresovani za kupovinu takvih nevjerovatnih parfema. Ipak, potražnja je bila niska, zbog čega je proizvodnja parfema prestala.

Parfem sa mirisom buđavog sira

Eau de Stilton – parfem, zatvoren u maloj ovalnoj bočici sa aromom koji podsjeća na buđavi sir. Međutim, ovo nije sve što podsjeća na ovaj proizvod. Postoji verzija sa karakterističnim mirisom plavog sira koji je lako prepoznatljiv. Na uvjeravanja proizvođača, parfem spada u kategoriju uniseks parfema, iako je u stvari veoma teško odrediti ko generalno želi da miriše poput buđavog sira?

Parfem sa ukusom brze hrane

Ako obožavate miris pomfrita, ali čvrsto ste odlučili da ne jedete štetnu hranu, kupite parfem sa aromom brze hrane. Oni naravno ne mogu da zadovolje osjećaj gladi, ali će dozvoliti da vaše čulo mirisa uživa. Danas u prodaji možete naći Deliria L`Artisan Parfumeur, koji posjeduje aromu karamele i bombona i Etat Libre d`Orange, koji miriše na svježe kokice.

Parfem sa mirisom nove knjige

Miris nove, upravo kupljene knjige je omiljen mnogim ljudima. Nažalost, brzo se smanjuje i nestaje, čim počnete da aktivno koristite knjigu. Pa, zašto ga ne pretvoriti u nešto trajnije i pogodnije za svakodnevnu upotrebu? Očigledno je na to mislio čuveni parfimer Geza Šoen, koji je zajedno sa Karlom Lagerfeldom kreirao jedinstveni parfem za strastvene zaljubljenike u nove knjige. Njegova aroma je potpuno ista kao i miris novih brošura koje su upravo izašle iz štampe.