Možete da je nosite i u svakodnevnim prilikama, na posao ili u šetnju, ali i na različite svečanosti…

Kad vam se smuči svakodnevno feniranje ili stilizovanje kose, riješite problem na najelegantiji način – skupite kosu u prelijepu frizuru!

Ako ste već pomislili da nemate vremena za to, pogriješili ste – donosimo vam tako jednostavnu i brzu, a tako sofisticiranu frizuru koja će sigurno da vas oduševi!

Dodatna pogodnost je to što možete da je nosite i u svakodnevnim prilikama, na posao ili u šetnju, ali i na različite svečanosti.

Pravi se bukvalno za 5 minuta, i to na sljedeći način:

Očešljajte kosu ka nazad, i odvojite dva pramena s vrha, pa ih vežite u čvor. Ne brinite, na kosi se ne može zaista vezati čvor, pa držite pramenove čvrsto dok pletete kosu.

Zatim dodajte u oba pramena još malo kose, kao kada pletete riblju kost, pa ponovo vežite u čvor. Napravite četiri čvora ili koliko je potrebno da stignete do vrata, pa vežite gumicom. Malo “izvucite” pramenove prstima kako bi čvorovi izgledali gušće.

Sljedeći potez je opcioni – ako vam se tako dopada, ostavite rep da vam pada niz leđa (možete i da ga uvijete figarom). Ako, pak, želite da podignete cijelu kosu, i od repa ispletite čvorove, vežite gumicom na kraju, podvucite ispod posljednjeg čvora prije repa i pričvrstite ukosnicama.

U videu pogledajte detaljno kako se pravi ova prelijepa, damska frizura!