Da li ste znali da su ove sprave možda nešto najprljavije što trenutno posjedujete?

Sigurno ste upoznati sa činjenicom da četkice za šminku i “beauty” blendere treba redovno da čistimo, ali da li ste ikada obratili pažnju na vaše sprave za stilizovanje kose? Ne, ovdje nije riječ o četkama (iako bi i njih trebalo čistiti), već o presi, figaru i sličnim uređajima koji su snagom toplote zaduženi za našu frizuru.

Pošto vjerovatno nikada niste očistili ni figaro ni presu, zagledajte se sad u nju. Na njoj možete vidjeti ostatke proizvoda (naročito ako ih koristite svaki dan) za zaštitu kose, lak, kreme, pjenu i ostalo… A pored njih se nalaze i bakterije koje možda nisu vidljive okom, ali se mogu i te kako “namirisati”. Onaj neprijatni miris koji osjetite kada se vaš uređaj zagrijava nije normalan i to su u stvari bakterije koje se nakon što prislonite uređaj kosu – prenose na nju i čine je masnom i prljavijom.

Međutim, ne treba da brinete, jer postoji jednostavno rješenje (kao i za sve!). Prvo isključite spravicu i sačekajte da se u potpunosti ohladi (ako ste je koristili). Uzmite vatu ili tufer i na njega stavite malo alkohola za dezinfekciju (što jači to bolje). Možete koristiti i sodu bikarbonu. Ponovite postupak nekoliko puta i vaš problem je riješen!

Na tuferu ćete sigurno moći da vidite prljavštinu i nemojte se začuditi koliko je ima kada nikada niste čistili vaš uređaj.

Nema na čemu i drugi put!