Poznati američki kuvar – šef Art Smit, koji je nedavno boravio u Banjaluci, oduševljen je Bosnom i Hercegovinom, njenim tradicionalnim specijalitetima i gostoprimstvom građana.

Smith je na svojim zvaničnim profilima na društvenim mrežama ovih dana objavio brojne fotografije iz Banjaluke, Sarajeva i Mostara, na kojima hvali ljepote BiH. Tokom boravka u BiH, Smit je izjavio kako će ovu posjetu dugo pamtiti, jer je ona na njega ostavila ogroman utisak.

View this post on Instagram

Peaceful beautiful country #bosniaandherzegovina

A post shared by Chef Art Smith (@thechefartsmith) on

– U Sarajevu sam otkrio ljubav prema bureku, a u Banjaluci ljubav prema rakiji – kazao je poznati kuvar, koji je istakao kako je oduševljen gostoprimstvom i toplinom građana BiH, domaće kuhinje i običaja koji su mu na prvi mah bili malo čudni, ali veoma prijatni.

Pored ćevapa i rakije, Smit je otkrio kako je u BiH probao burek, uštipke, lepinju u kajmaku, kozji sir, ali i domaću crnu kafu.

View this post on Instagram

Delicious meal In Sarajevo

A post shared by Chef Art Smith (@thechefartsmith) on

Smith je poznati kuvar, koji svojim specijalitetima kreira američku kulinarsku scenu, a njegova specijalnost je južnjačka kuhinja.

Na Smithovom zvaničnom instagram profilu mogu se vidjeti fotografije na kojima je u društvu mnogih slavnih osoba.

Između ostalih, kuvao je i za bivšeg predsjednika Južne Afrike Nelsona Mandelu, bivšeg američkog predsjednika Baraka Obamu, Boba Grahama, Jeba Busha, a deset godina je bio i lični kuvar Opre Vinfri.

Medijima u BiH je otkrio da je trenutno glavni kuvar na turneji na kojoj se nalazi Mišel Obama, supruga bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame.

Prethodno je kuhao i na ovogodišnjoj Vaniti Fer zabavi nakon ovogodišnje dodjele Oskara, gdje se družio sa pjevačicom Lejdi Gagom za koju je otkrio da obožava da jede pohovanu piletinu.

Smit je dobar prijatelj i sa Sofiom Vergarom i njenim suprugom Džoa Manđanela, na čijem je vjenčanju, takođe, kuvao.

Izvor: srpskainfo