Hijaluronska kiselina, koja je sve popularniji sastojak u mnogim kremama je prirodna molekula koja je sastavni dio naše kože. Hijaluronsku kiselinu proizvodi sama koža putem vezivnog tkiva, a vrlo važnu ulogu ima u hidrataciji i regeneraciji kože, te je ključan faktor u održavanju njene mladolikosti.

Uloga hijaluronske kiseline u koži

Hijaluronska kiselina se pojavljuje kao prirodni ugljenohidrat u našem tijelu, a u većim količinama se nalazi u ćelijama kože.

Naša koža sadrži oko 50% hijaluronske kiseline iz tijela, a njena primarna funkcija je da hrani i hidratizuje kolagen koji je takođe ključan dio u održavanju slojeva i strukture kože. Kolagen koži daje čvrstoću, ali hijaluronska kiselina je ta koja je odgovorna za njegovo savršeno djelovanje.

Mlada koža sadrži visok udio hijaluronske kiseline, a kako starimo, tijelo gubi mogućnost održavanja jednakog udjela hijaluronske kiseline koja se gubi raznim štetnim faktorima kao što su onečišćenja iz okoline i UV zrake.

Hijaluronska kiselina daje elastičnost, gipkost i čvrstoću koži, alis obzirom da se ona gubi procesom starenja, moguće ju je nadomjestiti korištenjem krema koje ju sadrže.