Raznoliki uzorci, nabori, prorezi i volani iz najnovije kolekcije kupaćih kostima mame nas kroz izloge… ali, pri odabiru modela, ipak, moramo gledati one koji pristaju našoj građi tijela. Istaknite šta želite i kamuflirajte nedostatke uz modele iz naše galerije.

Oblik jabuke

Za one dame s oblikom tijela poput jabuke idealni su kupaći kostimi koji pokrivaju stomačić. Ako ste i vi jedna od njih, najbolje će vam odgovarati jednodijelni kupaći kostimi čvrstog materijala. Uočljivi uzorci, boje, aplikacije na ili oko struka samo su neki od detalja koji mogu napraviti veliku promjenu u percepciji. Osim toga, holivudski V-izrez detalj je koji će pažnju sa stomaka usmjeriti na dekolte.

*Uvećajte klikom na sliku

Ali, ne morate odustati ni od onih dvodijelnih. Ono na što biste mogli obratiti pažnju je da vizuelno odvojite poprsje od kukova. Kupaće gaćice visokog struka bolje će odgovarati vašem obliku tijela, a takvi retro modeli trenutno su izrazito popularni, pa vam neće biti problem pronaći onaj savršeni.

Oblik kruške

Žene zavodljivih bokova i bedara, koje imaju nešto uža ramena i struk, mogu izbalansirati gornji i donji dio tijela tako da zaokupe pažnju grudnjakom. Tu vrijedi slučaj: što hrabriji dizajn, to bolje. Birajte modele s teksturom, ukrasima, tačkicama ili resicama. Ono što vam može biti od koristi su i kupaći kostimi s push-up podrškom.

*Uvećajte klikom na sliku

Što se tiče donjeg dijela, izbjegavajte bokserice i one koji uključuje puno tkanine. Najbolje će vam odgovarati visoko rezane gaćice koje izdužuju bokove.

Oblik korneta

Imate li šira ramena nego kukove, odaberite donji dio kupaćeg koji će vašem tijelu dodati volumen. Uz gaćice s volanima, špagicama ili one na vezanje, možete vizuelno izbalansirati gornji i donji dio tijela.

*Uvećajte klikom na sliku

Sve primamljive aplikacije usmjerite na donji dio kupaćeg kostima, a gornji ostavite što jednostavnijim. Dobra opcija je i grudnjak bez naramenica.

Sportska građa

Dame s ovim oblikom tijela uglavnom imaju problema s naglašavanjem struka. To se najbolje postiže kombinacijom grudnjaka s košaricama i visoko rezanim gaćicama. Ali, izgledaćete veoma skladno i u popularnim jednodijelnim dizajnima. Odličan odabir su oni s horizontalnim naborima ili prugama u predjelu stomaka, piše Zadovoljna.hr.

*Uvećajte klikom na sliku

Pješčani sat

Mnogi će se usaglasiti da su žene s oblinama pješčanog sata kao stvorene za kupaće kostime. Klasični bikiniji ili jednodijelni kostimi koji naglašavaju struk najviše će laskati damama s ovim oblikom tijela. Ono na šta, ipak, trebate paziti ako vas krasi figura po kojoj je poznata i Marilyn Monroe je odabir grudnjaka s dobrom podrškom.

*Uvećajte klikom na sliku

Za razliku od oblika tijela obrnutog trokuta ili jabuke, žene figure pješčanog sata trebale bi izbjegavati dodatne aplikacije na kupaćim kostimima, posebno na donjem dijelu.