Novi trend u šminkanju – puder za tijelo – naročito je pogodan za uljepšavanje nogu!

Sigurno ste primijetili na društvenim platformama mnoštvo postova sa dijelovima tijela, posebno nogama, izložene transformativnim make-up novitetima, piše Elle.

Brendovi ljepote, uključujući KKW Beauty Kim Kardašian, kao i Rihannin Fenty Beauty i M.A.C sada imaju proizvode u kategoriji pudera za tijelo i čini se da svaka “influenserka” i slavne dame koje vole kozmetološke trendove već isprobavaju ovaj nov proizvod.

Ovoj popularizaciji nije odoljela ni Krisi Tajgen, koja je prikazala na svom Instagram nalogu transformisanje nogu puderom za tijelo.

Iskusna šminkerka kuće M.A.C Kerol Meki otkriva sve što treba da znamo o ovom novom proizvodu, uključujući i to kako se nanosi kao i koja nijansa daje besprijekorne rezultate.

Šta je ključno za ovaj proizvod, šta se to postiže puderom za tijelo?

Razmišljajte o puderu za tijelo kao o savršenom paru nevidljivih unihop čarapa za cijelo tijelo. Izjednačava ton kože, izglađuje nesavršenosti i daje koži prirodan ten ili dublju boju. To je trik koji šminkeri koriste na modelima u “bekstejdžu” sve vrijeme.

Zašto da izaberemo puder za tijelo, a ne kreme za potamnjivanje?

Kreme za samopotamnjivanje se najčešće teško nanose i moraju se nanositi više puta za vidljive rezultate, a često mogu dati i pogrešnu nijansu. Ove kreme se i teško skidaju i često ostavljaju neujednačen ten, jer se ne skida podjednako.

Puder za tijelo je jednostavan za nanošenje, bez tragova, lagan, vlaži i lako pokriva cijelu površinu.

Kako se nanosi tečni puder?

Prvo se nanosi hidratantna krema rukama i to masiranjem, a potom je isti postupak sa puderom. Raspodijelite malu količinu pudera izmedju vaših dlanova i umasirajte u kožu.

Kako izabrati pravu nijansu pudera?

Mislite o tijelu na isti način kao i o licu kada birate nijansu pudera – ako imate mekanu, prozirnu kožu, onda bi trebalo da birate puder za tijelo koji će povećati tonus kože na nogama i rukama.

Kako se uklanja ovaj puder?

Skida se veoma jednostavno, najobičnijim tuširanjem sa kupkom za tijelo, a može se ukloniti i proizvodima koje koristite za skidanje šminke i čišćenje lica.

Koji su glavni “za” i “protiv” u korišćenju pudera?

Zaista je super lak za upotrebu, tako da ne postoji mnogo “protiv”. Ako zaista želite produbiti ton kože nekoliko nijansi tamnije od prirodnog, pobrinite se da vam tijelo bude glatko i depilirano. Hidrirajte i masirajte tako da ovlaživač ne ostane na površini kože, zatim nanesite puder za tijelo na dno nogu i nanosite ga masirajući ga prema gore – to je cijela suština.