Kajak kanu klub “Vrbas m:tel” domaćin je ICF Svjetskog prvenstva, za juniore i seniore do 23 godine, u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banjaluka-Vrbas 2019” koje će biti održano od 25. do 28. jula 2019. godine.

U Kajak kanu klubu “Vrbas m:tel” uveliko teku pripreme za organizaciju još jednog velikog takmičenja, a Banjaluka će, ponovo, da bude svjetska prestonica kajakaškog sporta.

“Ponosni smo što nam je Svjetska kajakaška federacija, ponovo, ukazala povjerenje i što ćemo, i ove godine, uz tradicionalnu pomoć kompanije “M:TEL” biti domaćini jednog velikog takmičenja. Banjaluka i rijeka Vrbas postali su svojevrsni brend u svijetu kajaka i nadamo se da ćemo i ovaj put da budemo dostojni domaćini i da će svi učesnici biti zadovoljni organizacijom” , poručio je Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba “Vrbas m:tel”

Među više stotina takmičara, čast domaćina na rijeci Vrbas braniće Dušan Mačkić, Anes Šudić, Dragan Preradović i Lejla Slipić.

“Odlično smo trenirali u minulih nekoliko mjeseci, i vjerujem da ćemo na “domaćem” terenu da ostvarimo dobar rezultat. Neće biti nimalo lako. Na rijeku Vrbas dolaze najbolji mladi kajakaši planete, ali to nam je samo motiv više da na svojoj stazi pokažemo sve što znamo. Ne želim da obećam ništa više, sem da ćemo zaista dati sve od sebe“, izjavio je Dušan Mačkić koji se u ovoj takmičarskoj godini može pohvaliti sa nekoliko odličnih rezultata, a trenutno je prvoplasirani u generalnom poretku ECA Eurokupa za juniore.

U Banjaluku su već pristigli takmičari iz deset zemalja, a konačan broj reprezentacija koje će da nastupe na ICF Svjetskom prvenstvu , za juniore i seniore do 23 godine, u kajaku i kanuu “Banjaluka-Vrbas 2019” biće poznat do utorka, 23. jula 2019. godine kada će biti održana i press konferencija u ljetnoj bašti motela “Orthodox” sa početkom u 11.00 časova.

U Banjaluku je stigao i Zlatan Ibrahimbegović, prvi banjalučki kajakaš koji je nastupio na Olimpijskim Igrama (Minhen, 1972. godine), a trenutno je jedan od trenera u reprezentaciji Australije.

U Kajak kanu klubu “Vrbas m:tel” kažu da su, uspješno, prevazišli sve poteškoće na koje su naišli tokom organizacije takmičenja, a na kraju, nije izostala ni podrška Kabineta Predsjednika Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Grada Banjaluka.

Izvor: nezavisne