S obzirom da je sada konturisanje lica u modi, bez rumenila, bronzera i hajlajtera ne može da se zamisli savršena šminka na licu. Ukoliko niste  100% sigurni kako da ih pravilno koristite, mi ćemo vam otkriti njihovu tajnu.

Rumenilom naglasite boju svojih obraza

Kada koristite rumenilo, važno je da odaberete nijansu koja ide uz ton vaše kože. Ne stoje svakome sve nijanse, pa bi trebalo da pronađete savršeno rumenilo za sebe. Na primjer, ukoliko imate tamniju kožu, treba vam svjetlije rumenilo, a ukoliko imate svjetliju kožu, birajte tamnije rumenilo.

Najbolje ćete nanijeti rumenilo kada napućite usta kao da ćete nekoga da poljubite (tzv. fish face). Na taj način ga možete pravilno staviti na tvoje obraze.

Rumenilo se stavlja u posljednjem koraku šminkanja. Zato nikako nemojte staviti rumenilo prije nanošenja pudera, nego ga koristite za perfektan finiš.

Koristite mekanu četkicu za rumenilo za pravilno nanošenje. Skinite višak rumenila sa četkice i nanesite boju na jagočnu kost i blendujte prema uhu.

Koristite bronzer za konturisanje lica

Odaberite bronzer koji odgovara vašem tonu kože. On bi trebao da bude barem dvije nijanse tamniji od tona vašeg lica. Bronzer se nanosi velikom mekanom četkicom na jagodice, liniju donje vilice i čelo.

Hajlajter daje licu prirodan sjaj

Hajlajter ističe dijelove lica na koje ga nanesete. Uobičajeno se stavlja iznad jagodične kosti i ispod obrva.

Takođe ga možete nanijeti po sredini nosa. Ako želite da naglasite središnji dio vašeg lica, pored nanošenja po sredini nosne kosti, nanesite ga i po sredini čela, na liniju između usana i nosa i po sredini brade.

Možete ga pomiješati sa omiljenom hidratantnom kremom kako bi cijelo vaše lice dobilo prirodan i lijep sjaj. Takođe, možete da ga koristite i za posvjetljavanje tamnijih dijelova (tačaka) na vašem licu.