Većina ukrasa optočena je najskupljim dragim kamenjem…

Nedavno je javno predstavljena najskuplja božićna jelka na svijetu, čija vrijednost se procjenjuje na 13.95 miliona evra!

Izložena je u holu luksuznog hotela Kempinski u Marbelji u Španijikako bi označila početak praznične sezone, a toliku vrijednost dostiže zbog izuzetno vrijednih ukrasa.

Sve ih je lično kreirala i iscrtala britanska dizajnerka poznatih, umjetnica i stručnjak za dijamante Debi Vingam, a većinu dekoracija za jelku optočila je draguljima. Na drvetu se nalaze i neki od najskupljih umjetničkih radova širom svijeta.

Debi je sama napravila čak 500 ukrasa, a pozvala je još nekoliko umjetnika da joj se pridruže i daju svoj doprinos, kako bi najskuplja jelka na svijetu bila i najljepša.

Na ukrasima se nalaze izuzetno vrijedni roze, crveni, bijeli i crni dijamanti, četvorokaratni safir i reciklirani nakit najpoznatijih brendova (Bulgari, Kartije, Šanel…), ali i klasična dekoracija i jestivi tradicionalni slatkiši, bez kojih praznici ne mogu da prođu.

Debi Vingam je čitav svijet “upoznao” kada je prije dvije godine napravila najskuplje cipele na svijetu, čija je cena bila viša od 15 miliona dolara.