U 2020. jedan od glavnih trendova u kozmetološkoj industriji je neon.

Sada što je boja jača, to je bolje za vašu reputaciju. Naravno, trend je kontroverzan i nisu svi spremni da takve promjene izvedu u svojim kozmetičkim torbama. Ali, ipak se moramo složiti da „kisele“ nijanse imaju svoj šarm.

Da vidimo šta će to biti aktuelno.

TOP 5 neonskih nijansi 2020

Obzirom da postoji puno boja, a trendovi se brzo mijenjuju, odlučili smo da istaknemo TOP-5 neonskih boja koje se bez stresa mogu integrisati u svakodnevni izgled svake djevojke.

vatreno narandžasta;     

zeleni punč;     

kiselo žuto;     

ružičasta;     

električno plava.

Neon gel lak

Nokti su pravo mjesto za pokretanje hrabrih eksperimenata. Nije ni čudo što kažu da dobar manikir može zamijeniti dodatke i uravnotežiti izgled u cjelini. Čak i ako volite više suzdržane šeme boja u svakodnevnom životu, takav naglasak staviće sve na svoje mjesto, a možete ga mijenjati i svake 2-3 nedjelje kako bi odgovarao vašem raspoloženju.

Neonske usne

Ako imate hrabrosti da nosite nijanse iz prethodnih nekoliko sezona, onda ove boje definitivno neće dovesti do zabune. Štaviše, „vruća“ ružičasta, narandžasta i crvena su prilično uobičajene za nošenje, samo što će ovaj put sigurno privući pažnju.

Neonske sjenke

Zbogom, dosadne pastelne nijanse. Vrijeme je da promijenite pravila igre i „nadogradite“ kapke svjetlucavim sjenkama.

Ogroman broj primjera probija se do vrhunskih pozicija zahvaljujući društvenim mrežama. Teško je ne primijetiti da popularni blogeri sa YouTube-u i Instagramu nude veliku dozu inspiracije. Vrijeme je da sakupite svu svoju hrabrost i pokažete ko je glavni!

Neonska boja za kosu

Doći će trenutak kada ćete priznati sebi da vas standardne boje za kosu više ne privlače. Štaviše, pojavio se veliki broj „direktnih“ pigmenata i postojanih boja, koje će obojiti vaše kovrdže u najljepše boje. Usput, iz Engleske je stigao novi trend – „skriveno“ bojenje. Kosa na prvi pogled izgleda kao i obično, ali uz intenzivno kretanje pramenova – odmah će biti jasno gdje nestaje drugi kraj duge.