Maska od sirovog krompira vlaži, hrani, podmlađuje i zahvaljujući antibakterijskim svojstvima sužava pore, a takođe pomaže u uklanjanju akni.

Domaće maske mogu djelovati bolje od mnogih gotovih proizvoda. Pored toga, one imaju prednost što su jeftine – njihova priprema obično košta nekoliko KM.

Ne morate da kupujete specijalizovane skupe sastojke da biste pripremili domaće maske – većina ih je u vašoj kuhinji. Jedan od njih je … krompir.

Krompir je bogat vitaminom C – jednim od najmoćnijih antioksidanata, zahvaljujući kojem podržava sintezu kolagena, osvjetljuje kožu i sprečavaju štetne efekte slobodnih radikala. Pored toga, krompir sadrže vitamin D i one iz grupe B, koji podstiču cirkulaciju i smanjuju širenje krvnih sudova, olakšavaju zarastanje rana i sprečavaju nastanak akni i kožnih infekcija.

Sirovi krompir sadrži ogromne količine kalijuma, bakra i sumpora koji su najvažniji sastojci potrebni za dubinsko čišćenje kože.

Kako djeluje maska od krompira?

Maska od sirovog krompira savršeno čisti kožu, sprečava nastanak akni i može da eliminiše tamne kolutove ispod očiju. Pored toga, ima intenzivno hidratantno dejstvo. Može se koristiti na bilo kojem tipu kože, čak i nadraženoj, suvoj i osjetljivoj.

Prednosti maske od krompira:  

vlaži i njeguje kožu,     

podmlađuje,     

pomaže da se oslobodite akni,     

matira kožu,     

sprečava promjenu boje     

uklanja tamne krugove ispod očiju,     

sužava pore.

Recept za masku od krompira

Za pripremu maske potreban vam je samo jedan krompir srednje veličine. Dovoljno je da ga temeljno operete, oljuštite i narendate – pripremljenu kašu nanesite na lice i nakon 20 minuta operite toplom vodom.

Masku možete obogatiti limunovim sokom – ako želite da ima dodatno osvjetljujuće dejstvo ili medom, ako je koži potrebna dodatna regeneracija.