U Muzeju Republike Srpske večeras je predstavljena izložba pod nazivom „Povratak u svijet iluzije“, koja je dostupna za posjetioce od sutra, 29. maja.

Cilj izložbe autora Sanje Pupac i Ivane Pandžić, jeste da razbije predrasude o posjeti muzejima i privuče mlađe generacije, podstičući ih na interakciju sa eksponatima, kao i na istraživanje stalne postavke Muzeja.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao večerašnjem događaju, rekao je da je Spasovdan prilika da se pozdravi povratak instutucija kulture na živu scenu.

„Nakon tri mjeseca kada su institucije kulture imale samo onlajn programe, ovo je praktično prvi događaj otvoren za publiku u našem gradu i pozivam građane da posjete ovu izložbu“, rekao je Radojičić.

On je izrazio nadu da će se i ostale institucije ponovo vraćati u život i ponuditi građanima različite sadržaje.

„Još nisu dozvoljeni koncerti, predstave, veća okupljanja, ali Muzej Srpske i Narodna univerzitetska biblioteka već mogu da rade i radujem se svemu novom što će nam biti predstavljeno. Vjerujem da banjalučka publika željno očekuje različita događanja“, rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, večerašnji događaj i postavka „Povratak u svijet iluzije“ nastavak je veoma posjećene i popularne izložbe, tako da je to razlog više da se dođe u Muzej Srpske.

Ivana Pandžić je rekla da je ova izložba nastavak izložbe od prije dvije godine, dodavši te da je koncept isti.

„Igramo se sa optičkim iluzijama, igramo se sa našim poznavanjem samih sebe i svojih čula i koliko ne možemo da vjerujemo onome što naše oči vide“, navela je ona.

Sanja Pupac je istakla da su se u Muzeju ove godine malo više fokusirali na to „uslikaj se i okači na društvene mreže“, odnosno promociju Muzeja i onoga što je urađeno.

„S obzirom da omladina teži tome i u Muzeju smo išli u korak sa trendovima i tome se prilagodili“, naglasila je ona.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂