Organizacioni odbor 55. Kočićevog zbora objavio je danas javni poziv za dodjelu „Kočićeve nagrade“ za 2020. godinu.

„Kočićeva nagrada“ se dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike koje odlikuju visoke naučne, umjetničke i stručne vrijednosti u duhu Kočićevog stvaralaštva.

Kandidata za „Kočićevu nagradu“ mogu predložiti: udruženja književnika, izdavači, biblioteke, obrazovne i naučne institucije iz oblasti srpskog jezika i književnosti, te pojedinci, uz obavezu da prijedlog bude dostavljen u pisanoj formi sa obrazloženjem.

Prijedlozi se dostavljaju Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku Gradske uprave Grada Banje Luke, putem prijemne kancelarije Gradske uprave – kancelarija 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: za dodjelu „Kočićeve nagrade“ za 2020. godinu, ili putem pošte – preporučeno, na adresu: Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banja Luka.

Rok za podnošenje prijedloga je 30. jun 2020. godine.

„Kočićeva nagrada“ biće uručena laureatu na svečanoj akademiji koja će biti organizovana u okviru Kočićevog zbora.

Konkurs pogledajte ovdje.

„Zmijanjče“

U toku je i konkurs za nagradu „Zmijanjče“ za literarni rad učenika osnovnih škola u Republici Srpskoj. Radove će ocjenjivati žiri Udruženja književnika Republike Srpske. Konkurs je otvoren do 30. juna 2020. godine.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂