Banjalučki “Cineplexx Palas” večeras će otvoriti svoja vrata za posjetioce nakon šest mjeseci pauze izazvane pojavom pandemije korona virusa.

Iz banjalučkog bioskopa ističu da prirpeme za prve posjetioce protiču sjajno te da su srećni što će vrata kino-sala otvoriti nakon višemjesečne pauze.

– Od 25. avgusta Institut za javno zdravstvo RS je proprisao preporuke za rad kina i mi planiramo da ih poštujemo i radimo s njima. Preporuke se tiču razdaljine između posjetilaca i grupa posjetilaca, nošenja maski, dezinfekcije ruku, nošenja rukavica za naše radnike, pleksiglasa i svih drugih stvari koje se tiču higijene, a koje su na veoma visokom nivou – istakla je za “ATV” Marina Popović, portparol “Cineplexx Palasa”.

Pročitajte i: Objavljene preporuke za rad bioskopa u RS tokom pandemije

Ljubitelji sedme umjetnosti će ponovo moći uživati u omiljenim filmskim naslovima, ali će sam odlazak u kino biti nešto drugačiji nego u vremenu prije izbijanja pandemije.

– Za gledaoce će biti drugačije to što će ih sačekati neko ispred kina da im pomogne da dezinfikuju ruke. U samom objektu će biti obavezno nošenje maski, koje gledaoci mogu skinuti kada konzumiraju grickalice. Biće drugačije i to što gledaoci neće možda moći dobiti mjesto koje žele zbog udaljenosti koju smo dužni poštovati između posjetilaca – istakla je Popović.

Što se tiče same cijene karata za filmske projekcije, one ostaju na istom nivou na kojem su bile i prije šestomjesečne pauze.

U narednim danima svoja vrata za ljubitelje filma u BiH trebalo bi da otvori “CineStar Cinemas”.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂