Međunarodna biciklističa trka Beograd – Banjaluka, 14. po redu, danas je startovala sa beogradskog Trga Republike, uz učešće više od 100 takmičara iz dvadesetak zemalja.

Prva etapa, preko Obrenovca, Šapca i Pavlović mosta danas će biti završena u Bijeljini.

Za sutra je planirano da biciklisti voze do Vlasenice, a potom, u nedjelju, 6. septembra, od Brčkog do Teslića.

Posljednja etapa je na programu u ponedjeljak, 7. septembra, od Prnjavora, preko Dervente, Srpca, Gradiške i Laktaša, do Banjaluke.

Direktor trke Vladimir Kuvalja izrazio je zadovoljstvo što se trka vozi i u uslovima virusa korona, istakavši da vjeruje da će biti prekretnica za sve nove sportske događaje, ne samo biciklističke.

Kuvalja je izjavio novinarima da nekoliko ekipa koje su bile najavljene nije moglo da dođe zbog virusa korona jer bi učesnici po povratku u svoje zemlje morali da budu u karantinu.

Predsjednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović istakao je da će trka biti veoma kvalitetna, te dodao da su se prijavile i ekipe iz Poljske i Španije koje su vozile u Mađarskoj.

“Očekujemo da sve prođe u najboljem redu i da nemamo povreda, a da rezultati budu najbolji”, rekao je Banović i ukazao da je trka Beograd – Banjaluka prve kategorije, sa velikim fondom bodova koji su važni vozačima i zbog učešća na evropskim i svjetskim takmičenjima.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, koji je označio početak 14. biciklističke trke, istakao je značaj daljeg povezivanja Beograda i Banjaluke.

“Važno je da se dva grada, koja imaju bratske odnose i dobro sarađuju na različitim poljima, povežu još jednom i na ovaj način”, rekao je Mladenović.

On je naveo da će sportisti i fizički povezati Beograd i Banjaluku i zato je, kako je ukazao, ona dokaz da sport pobjeđuje.

Mladenović je izrazio nadu da će trka proteći bez problema i da će u ponedjeljak, 7. septembra, biciklisti biti dočekani u Banjaluci, jednako kao što su ispraćeni sa beogradskog Trga Republike.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂