U Koncertnoj dvorani Banskog dvora večeras u 20.00 časova održaće se koncert ansambla “Libertango nuovo”.

Kamerni ansambl “Libertango nuovo” postoji i radi od 2003. godine. Instrumentalno izvođenje umjetničke muzike i muzike argentinskog tanga od strane ovog sastava, do sada je prepoznala brojna publika prisutna na samostalnim koncetrima, manifestacijama i drugim kulturnim dešavanjima u gradu, regionu i inostranstvu, prenosi RTRS.

Sastav čine Sanja Zelić (klavir), Ljiljana Milić (gitara), Darko Ružičić (harmonika), Boris Dukić (klarinet) i Dejan Đorđević (kontrabas) .

Članovi “Libertanga nuovo” posebno su ponosni na činjenicu da se i dalje uspješno bave promovisanjem kvalitetne muzike različitih pravaca, ali i da su začetnici razvoja ljubavi prema tangu nuevu u našem gradu, pojave tango praktika i milongi, čime Banjaluka postaje dio velike evropske i svjetske tango scene.

Kroz svoje postojanje “Libertango nuovo” je održao mnogo koncerata od kojih svakako treba izdvojiti koncerte u Banjaluci, Sarajevu, grad Gubio – Italija, Požarevac – Srbija, Doboj, Gradiška, Prijedor, Prnjavor….

Učestvovali su u mnogim manifestacijama humanitarnog karaktera. Učestvovali su na mnogobrojnim seminarima i radionicama sa poznatim umjetnicima (Čezare Kjakjareta, Đampaolo Bandini…)

Snimaju i različite materijale za produkciju RTRS-a, ATV-a, ЈS BiH (Izbor predstavnika BiH za Eurosonga 2009. godine), radio BiH (evroradijska razmjena sa četrnaest zemalja Evrope, snimljenog materijala sa koncerta održanog u Banskom dvoru – Kulturnom centu – Banjaluka).

Ostvarili su saradnju sa Narodnim pozorištem Republike Srpske sa predstavom “Majka Hrabrost i njena djeca”.

Osnovni pokretač ovog kamernog ansambla je ljubav.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂