Sapun od peršuna za lice je nešto što će vam pomoći da svoje lice dovedete do savršenstva onom osnovnom njegom, a to je čišćenje.

Peršun za lice je odličan prirodni lijek, posebno ako vas muče fleke na licu i bubuljice ili želite da ublažite bore. Naučite kako da za njegu svog lica sami napravite sapun od peršuna, koji će biti vaš najbolji prijatelj.

Mnogo je debata među ženama na temu da li je sapun za lice nešto što treba da se koristi ili ne. Ukoliko gledate šta kupujete i birate prirodni sapun, mi kažemo „Da“.

Sapun od peršuna za lice je nešto što će vam pomoći da svoje lice dovedete do savršenstva onom osnovnom njegom – čišćenjem lica. A tako je i najbolje, zar ne!

Koje su prednosti sapuna od peršuna?

Pruža mnoštvo antioksidanata koji smanjuju dejstvo štetnih UV zraka Sunca koji su osnovni razlog zbog kojeg koža stari prije vremena.

Poboljšava cirkulaciju ispod kože, što dovodi do regeneracije ćelija i smanjenja tamnih podočnjaka. Reguliše PH vrijednost kože i sprečava izbijanja mitisera i akni. Djeluje protivupalno smanjuje iritacije kože lica ukoliko ih imate. Fitonutrijenti imaju posvjetljujuća svojstva. Koža ih upija i smanjuje se hiperpigmentacija.

Gdje nabaviti ovakav sapun?

– Pa, napravite ga!

Ne brinite, evo recepta:

  • 125 ml infuzije peršuna
  • 125 ml infuzije zelenog čaja
  • 20g mlijeka u prahu
  • 20g ovsene kaše
  • 50g meda (2 kašike)
  • 60g glicerinskog sapuna

Priprema ne zahtijeva da budete hemijski stručnjak. Samo vam trebaju modle za sapun i drvena kašika.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂