Ljepota i tradicija njegovana na našem prostoru stigla je i do dalekog Dubaija, gdje je na specifičnom izboru ljepote “Internacional kids/teens fashionrunway Dubai 2020”, održanom sredinom decembra prošle godine u organizaciji “Vivz fashion school”, a priliku da zemlju iz koje dolazi predstavi u punom sjaju dobila je Banjalučanka Mia Kostić.

Šestnaestogodišnja Mia učešćem u ovom prestižnom takmičenju sa svojom majkom Sandom Kozić, ambasadorkom mira u svijetu ispred BiH, svjetskoj sceni predstavila je svoj grad i državu i tom prilikom se okitila titulom najprirodnije i najfotogeničnije tinejdžerke u svijetu.

Ova mlada Banjalučanka, osim modelingom, aktivno se bavi i sportom, učenica je prvog razreda gimnazije i dugogodišnji je prvak u plesu. Upornost, obrazovanje, rad, zalaganje i ljubav prema humanitarnom radu mlade Mie prepoznala je i Marina Đorđević, vlasnica marketinške agencije “Face Company” iz Beograda, te ju je izabrala da svoju državu predstavi na ovom takmičenju.

Koreografijom “Dajte zemlji da diše“, koju je pripremila uz pomoć koreografkinje Dijane Jajčević iz plesnog kluba “Virus” iz Bihaća, Mia je poslala jasnu poruku svijetu u vezi s trenutnom epidemiološkom situacijom.

Nastupom je očarala i Filipinku Chonu Bacoaco, dizajnerku i osnivačicu modne kuće “MM Milano” iz Italije, koja je sa svojim timom tragajući za globalnim talentima na različitim poljima, kao što su modeling, pjevanje, gluma i ples, izabrala Miu da na gala večeri “Fashion Weeka 2020”, koji se dešavao uporedo, iznese njenu kreaciju.

“Svoju novu sportsku kolekciju predstavila je i poznata marka ‘Skechers’, a ja sam bila izabrana da je publici predstavim. Nažalost, zbog nedostatka vremena nisam uspjela ispratiti pojedine modne kuće, ali sam sa svima ostvarila lijepe i uspješne kontakte. Zahvalna sam i našoj dizajnerki Svjetlani Ceci Vuković iz Tuzle, koja je dizajnirala dvije haljine, jednu sam nosila u takmičarskom dijelu, a u drugoj svečanoj gala haljini, koja je izrađena u saradnji sa ženama iz Humanitanog udruženja žena ‘Duga’ iz Banjaluke, sam primila nagradu. Ono što je važno naglasiti jeste da je ta i te kako primjetna i prekrasna duga bijela haljina ručno ukrašena našim tradicionalnim zmijanjskim vezom, koji je predstavio duh i tradiciju zemlje iz koje dolazim”, rekla je Kostićeva.

Boravak u Dubaiju, jednoj od najpopularnijih turističkih destinacija, Sanda i Mia sa ponosom opisuju kao nezaboravnu avanturu i odlazak u budućnost.

“Ponosne smo što smo imale mogućnost da predstavimo odakle dolazimo. Kod nas je mnogo talentovanih i kvalitetnih osoba i treba ih pokazati svijetu. Mi smo imale priliku i to smo iskoristile. Meni, kao ambasadorki mira u svijetu ispred BiH, zajedno sa članovima kraljevskih porodica UAE nj.e. Sheikhom Sultanom Al Qasimijem, nj.e. dr Sheikhom Hind Al Qasimi, te višim savjetnikom svih kraljevskih porodičnih kancelarija UAE Arshiom Ayub Mohamed, uručeno je priznanje specijalnog gosta večeri”, priča Sanda i zaključuje da je učešće u prestižnom svjetskom događaju za njih od velikog značaja, ali i prilika da se promoviše zemlja iz koje dolaze.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂