Na policama drogerija redovi kozmetičkih preparata su čini se beskonačni.

Među njima jedna savremena žena se trudi da pronađe ono što joj je zaista neophodno za njegu njene ljepote. Tu spadaju neophodni proizvodi (dnevne i noćne kreme), kreativni setovi (ruževi, sjenke, maskare, puderi), kao i dodatni (serumi i ulja). Ali, u cijeloj priči ima još jedna kategorija koja pokriva sredstava za uklanjanje šminke. Ova kategorija naizgled djeluje bezazleno, ali je daleko od toga. Prema tvrdnjama dermatologa, maramice za uklanjanje šminke nanose veliki štetu vašem licu i potrebno ih je izbjegavati.

Postavite pitanje bilo kom stručnjaku za njegu kože “šta je osnova zdravlja kože i dobra rutina njene njege”, odgovor koji ćete dobiti je “čišćenje lica”. Pravilno čišćenje, dodaćemo. Međutim, sa maramicama za skidanje šminke ne postižete ono što ste zamislili. Iako može djelovati kao da ste sa njima skinuli svu šminku i prljavštinu, to se ne događa kada upotrebite maramice za skidanje šminke.

ZAŠTO SU MARAMICE ZA LICE POGREŠAN IZBOR?

Kako bi uklonili svu šminku i prljavštinu sa svog lica poželjno je da koristite mlijeko za skidanje šminke i tupfere. Nakon upotrebe ovih tradicionalnih sredstava za čišćnje lica slijedi umivanje nakon čega imate čisto lice, što sa maramicama za lice nije slučaj. One ostavljaju tanak sloj na koži koji je čini ljepljivom i samim tim to dovodi do začepljenja pora i stvaranja mitisera. Najčešće pitanje koje dermatolozi postavljaju svojim novim pacijentima koji se bore sa aknama i mitiserima na licu je “šta koristite za uklanjanje šminke sa lica”.

Praktične su, priznajemo, stanu u svaku torbu i jednostavnije je imati ih pri sebi nego mlijeka i tupfere za skidanje šminke. Međutim, vaša koža će vam biti zahvalna ako ih ne budete koristili. Maramice za lice su poput tajnog neprijatelja u svijetu njege kože; čini se da rade ono što bi trebalo, a ustvari samo razmazuju prljavštinu po licu.

SASTAV MARAMICA ZA LICE

Kako bi bolje razumjeli problematiku oko maramica za skidanje šminke sa lica, treba da se osvrnete na njihov sastav. One obično sadrže značajan procent konzervansa kako bi se na njima spriječio rast bakterija i gljivica, budući da su stalno izložene vazduhu. Konzervansi, s druge strane, poznati su po tome što izazivaju iritacije na osjetljivoj koži.

EKO – NEPRIJATELJSKI NASTROJENE

Maramice za skidanje šminke su napravljene za jednokratnu upotrebu što znači da nisu baš prijateljski naklonjene prema životnoj sredini. One se izrađuju od poliestra ili polipropilena koji su zapravo oblik plastike.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂