Koliko ste novca u godinama koje su iza nas potrošili na skupocjena sredstva za njegu vlasišta koja su obećavala fantastične rezultate?

Ne morate da se stidite cifre, jer problemi sa kosom započinju na vlasišu i ako se ne rješavaju, dovode do opadanja kose, njenog slabog, masnog i beživotnog izgleda. Prirodno je da želimo za sebe samo najbolje i da ne pitamo za cijenu. Ali, ako želite da ovog puta isprobate prirodno rješenje za njegu vlasišta, koje vas pri tom neće mnogo koštati, otkrivamo vam naš tajni sastojak. U pitanju je smeđi šećer. Osim što je zdraviji u odnosu na kristalni bijeli, on čini čuda sa vlasima kose i to već kroz nekoliko nedjelja. Poboljšava njen kvalitet, čini je jačom, sjajnom i neodoljivo mekom.

PILING ZA VLASIŠTE OD OVSENE KAŠE I SMEĐEG ŠEĆERA

Ova specifična mješavina, uspješno sa tjemena glave uklanja svu mrtvu kožu, prljavštinu i ostatke sredstava za stilizovanje kose poput gelova, laka ili pjene. Ona omogućava koži na vašem vlasištu da “prodiše”, pojačavajući cirkulaciju krvi u flikulima kose.

SASTOJCI:

  • 2 kašičice smeđeg šećera
  • 2 kašičice ovsene kaše
  • mala posuda
  • 2 kašičice regeneratora za kosu
  • 15 kapi maslinovog ulja

POSTUPAK:

U maloj posudi pomiješajte smeđi šećer i ovsenu kašu. Dodajte smjesi 2 kašike regeneratora za kosu, sjedinite sastojke, dodajte potom maslinovo ulje i promiješajte. Kada se dobije ujednačena smjesa, vaš piling za vlasište je spreman za korišćenje.

Nanesite ga na suhu ili poluvlažnu kosu (po želji) i blagim kružnim pokretima masirajte skalp. Nastojte da ravnomjerno rasporedite smjesu po cijeloj površini glave, posebno se zadržavajući na tjemenu. Ostavite potom da djeluje oko 20 minuta i zatim temeljno isperite.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂