U Art bioskopu Banskog dvora, sutra, 24. februara, od 19.00 časova, biće održana projekcija filma „Specijalno vaspitanje“ iz 1977. godine, kojeg je  režirao Goran Marković, a scenario su napisali Miroslav Simić i Goran Marković.

Film je snimljen krajem 1976. godine, a premijerno je prikazan 1977. na Festivalu jugoslovenskog filma u Puli, gdje je dobio niz nezvaničnih nagrada, dok je Ljubiša Samardžić, za ulogu milicionera Caneta, dobio Zlatnu arenu za mušku epizodnu ulogu. Iste godine je dobio Zlatni dukat Manhajmskog festivala, smotre koja je u to vrijeme smatrana najboljim međunarodnim festivalom debitantskog filma.

Jedno vrijeme ovo je bio najpopularniji i najprodavaniji Markovićev film i prikazan je u preko 50 zemalja

Kako je saošteno iz JU „Banski dvor“, projekcija je organizovana u saradnji sa Generalnim konzulatom Republike Srbije u Banjoj Luci i Centar filmom iz Beograda.

Besplatne pozivnice za projekciju  su podijeljene, a zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj ograničen je na 20 posjetilaca. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfecija ruku na ulazu.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂