Uz bogat program 56. Kočićevog zbora, nova gradska administracija prirediće u čast književnika i narodnog tribuna Petra Kočića još jedan neobičan interaktivni događaj „Kočić među nama – uvijek i zauvijek“.

Tim povodom u Parku „Petar Kočić“, 24. avgusta od 19.00 časova sa glumcima, učenicima osnovnih škola, u ovom programu učestvovaće i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Inspirisani djelima i likovima slavnog Petra Kočića, u interakciji sa gradonačelnikom, glumci Studentskog pozorišta, DIS teatra mladih, učenici OŠ „Sveti Sava“ i mališani iz Studia „Roda“ će neobičnim performansom oživjeti kočićevski duh i podsjetiti nas na važnost očuvanja vrijednosti, za koje se Kočić borio.

Takođe, kako bi se dodatno obogatili predstojeći dani posvećeni Petru Kočiću, u narednoj sedmici biće upriličen prijem kod gradonačelnika za učenike OŠ „Petar Kočić“ iz Stričića, rodnog mjesta ovog velikana.

Podsjećamo, povodom 56. Kočićevog zbora priređen je bogat program, a grad je ukrašen motivima sa Zmijanja, kako bi danima koji predstoje dali jednu posebnu notu.