U toku je 20. Međunarodni festival pozorišta za djecu, a današnji dan je u znaku knjige i glume.

Naime, od 10.00 časova na Maloj sceni biće odigrana predstava „Operski frižider“ u izvođenju Teatra „Antonio Panzuto“ iz Padove.

Promocija knjige „Junak u tregerima“ autora Jove Čulića biće upriličena u prostorijama Dječijeg pozorišta Republike Srpske sa početkom u 17.00 časova.

Nakon toga, na Velikoj sceni  u 19.00 časova, Dječije pozorište iz Subotice izvešće predstavu „Teatru s ljubavlju“.

Zanimljiv repertoar naše mališane očekuje i u petak, 15. oktobra, kada će mala publika imati priliku da od 11.00 časova uživa u predstavi „Leptir“  Pozorišta „Brodjačaja sobačka“ iz Sankt Peterburga u Rusiji,  te predstavi „Vitez božićne zvijezde“ Pozorišta „Lalka“ iz Varšave, i to u dva termina od 16.00 i 19.00 časova.

Poseban gost Festivala je Pozorištance „Puž“ iz Beograda, koje će igrati u čast pobjednika u subotu, 16. oktobra, kada je predviđeno svečano zatvaranje i dodjela nagrada.

Podsjećamo, Grad Banja Luka, i ove godine, podržao je održavanje ovog Festivala putem Kalendara kulturnih manifestacija.

Festival je svečano otvoren 10. oktobra predstavom „Jablan“ po motivima pripovijetke Petra Kočića  u režiji Duška Mazalice.