Premijerom predstave „Moj muž“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta u ponedjeljak, 25. oktobra u 20.00 časova, biće otvoren Međunarodni festival glumca „Zaplet 13“.

U takmičarskom dijelu Festivala, koji traje sve do 30. oktobra, publika će imati priliku da uživa u predstavama „Aplikacija Voland“ Centra za kulturu Tivat/Šabačko pozorište, „Enigmatkse varijacije“ HNK Varaždina, „Jugoslavija moja otadžbina“ pozorišta Prijedor/Gledališče Koper, „Ako dugo gledaš u ponor“ Regionalnog pozorišta Novi Pazar, dok je dan zatvaranja festivala rezervisan za predstavu u čast nagrađenih.

-Pored takmičarskog programa i ove godine biće bogat prateći program, tačnije razgovor sa glumcima i izložba slika „Gužvanje“ autora Vesne Antešević-naveli su organizatori.

Tako će publika u utorak, 26. oktobra u 22.00 časa imati priliku da razgovara sa glumicom Nikolinom Friganović, srijeda 27. oktobar je rezervisana za Dr Nele Karajlića, dok će u četvrtak 28. oktobra, na pitanja publike odgovarati Andrija Kuzmanović.

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine glumac i reditelj Radoslav Milenković, glumica Nataša Ivančević, te dramaturg Vida Davidović.

Žiri dodjeljuje nagrade za najbolju predstavu, najboljeg glumca i glumicu, te za najboljeg mladog glumca i glumicu.

Ovaj Festival podržao je Grad Banja Luka u okviru Kalendara kulturnih manifestacija Grada Banja Luka.