Moram da imam beskonačan besplatan internet, jer pokušavam da napravim „Android“ aplikaciju „Spermatozoid and Jajna“. Pomoću nje dvoje će moći da stupe u odnos bez fizičkog kontakta i to preko dva smart uređaja. Ako uspijem, spasiću svijet.

Posmatram buduće majke i očeve… Gdje god se okrenem, neko prstima pipa staklo ne bi li otkrio gdje mu je duša.

Sjede tri djevojke s pametnim telefonima i sve komuniciraju preko „Tvitera“, „Četa“ i „Fejsa“. Negdje na drugom kraju grada neka tri momka s „Fejsa“, „Tvitera“ i „Vajbera“ pokušavaju da atakuju na njih. Međutim, gle tuge. Djevojka 2 i Momak 3 ne mogu da se povežu, jer smart kršina Djevojke 2 ne može da uhvati aj-pi adresu! Šta je? Ne znate o čemu pričam? Ne znam, dragi moji, ni ja!

Ovo je strašno! Kada je nas učiteljica kaznila što smo u četvrtom razredu drugarice hvatali u trku za „pozadinu“, mene kod kuće umalo nisu poslali kod psihologa. Sada, vjerovatno, dječaci lajkuju slike pozadine, a inspektori za sajber kriminal pozivaju roditelje na „Tviter“ da izraze svoje stavove, a na „Fejs“ strani škole direktor pokušava da zaustavi šerovanje ovog skandala! Šta je ovoooooooooooooooooo?!

Ako se ovako nastavi, neće imati ko da oplodi jajnu ćeliju, a i ona će biti s posebnom aj-pi adresom! Zato ja pokušavam da smislim kako da pomognem budućim generacijama da makar dođu do aplikacija kojim mogu da naprave novu aplikaciju svog djeteta, pa da ga instaliraju na svakom uređaju.

Tako ne moraš da vodiš dijete u vrtić, nego ga pošalješ mejlom ili ga daš babi da ga narezanog na DVD pošalje po komšiji, koji ionako na USB-u nosi pola komšiluka u školu!
Blizance držiš na dvije particije na hard disku (disk podijeljen na dva dijela), a kada je jedan bolestan, njemu instaliraš antivirus, a drugog držiš na eksternom hardu i brišeš medicinskim benzinom ili ga držiš u futroli. Ako ti plače dijete, ti ga odmah majci uvališ „Blututom“!

Da ne davim! Ljudi, uozbiljite se. Otmite svojoj djeci smartove i ostale gluposti da ne stvaramo nezadovoljne žene i isfrustrirane muškarce.

Djeca se ne prave preko „Skajpa“, a dodir preko stakla je isto kao onaj u „Zabeli“ u Posebnom odjeljenju. Izbavite svoju djecu iz emocionalnog zatvora i zaboravite na sljedeću rečenicu: „Pa, šta ću, tako svi njegovi vršnjaci!“. Budite pošteni i recite sebi: „Idem linijom manjeg otpora i utrpavam djeci tehniku da ih drži mirnima dok se oslobađam svojih frustracija uz serije ili gledanje u jednu tačku!“.

Napisao: Milan Popović, reditelj, Blic Žena