U gradu na Vrbasu biće održana prva trka sa preprekama -„4Falcons“ u kojoj će ljubitelji sporta i adrenalina moći da odmjere svoje snage.

Radi se o uzbudljivoj, izazovnoj i zahtjevnoj trci koja se sastoji od mnogih prepreka, a koja je u mnogim dijelovima svijeta postala već tradicionalna.

Osim brojnih takmičara koji su se prijavili, učesnik će biti i gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, koji je tim povodom boravio na Tari, gdje je učestvovao u već tradicionalnom tribalionu – trkom sa preprekama od 23 kilometra.

– Prošle godine smo ovdje obećali da ćemo organizovati ovakvu jednu trku i u Banjoj Luci, sada se to i ostvaruje. Na Tribalionu smo predstavili naš grad i pozvali sve divne ljude da posjete našu Banju Luku za vikend, 21. maja i da budu dio prve trke sa preprekama u našem gradu – poručio je gradonačelnik na Tari.

Kako kaže, mnogi posjetioci i ekipe već su potvrdile svoj dolazak u Banju Luku i učešće u prvoj trci sa preprekama u ovom gradu.

-Broj ljudi na Tari govori o tome koliko su ovakvi događaji značajni za turizam i sport, vjerujem da će i trka u Banjoj Luci svake godine rasti i prerasti u jedan novi sportski tredicionali događaj – rekao je gradonačelnik.

On je pozvao sve građane da dođu na tvrđavu Kastel i da budu dio ove avanture i 21. maja.

Događaj za sve takmičare, posjetioce i građane tog dana upotpuniće veliki koncert popularne rep grup „Beogradski sindikat“.

Poslije dužeg vremena, ova popularna rep grupa održaće koncert na Kastelu, u okviru zatvaranja ove trke.

Pridružite se ovom, ali i drugim događajima u okviru najuzbudljivijeg „Banjalučkog proljeća“ do sada.