Arhiva

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja predložio je pritvor za Zdravka Racu (60) iz Obodnika, opština Kotor Varoš, koji je osumnjičen za ubistvo.

“Osumnjičeni je 04. juna ove godine, oko 13.30 časova u mjestu Obodnik, opština Kotor Varoš, u porodičnoj kući, upotrebom vatrenog oružja –pištolja ‘Crvena Zastava M57’ ispalio više hitaca u pravcu oštećene Vagner Mirjane (72)  usljed kojih je ista preminula na licu mjesta”, naveli su iz Tužilaštva.

Kako se dodaje, tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da  bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci.