Ukoliko niste baš zadovoljni ginekološkom uslugom, svoga doktora veoma lako možete promijeniti. To mogu učiniti isključivo osiguranici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, u periodu od oktobra do decembra mjeseca, bez navođenja razloga.

Sve što je potrebno jeste da odete u Zavod za medicinu rada i sporta Republike Srpske (Poliklinika), u Ambulantu za specijalističke konsultacije iz ginekologije (1. sprat, radnim danima od 7 do 20 h, subotom od 8 do 14 časova) i na šalteru popunite određeni obrazac o izboru vašeg ginekologa i pojedinim ličnim podacima. Obrazac, potom trebate odnijeti kod svoga porodičnog doktora. Sa sobom, po potrebi, ponesite zdravstvenu knjižicu.

Spisak ljekara za koje se možete opredijeliti: 

1. Dr Aida Alemić-Halilović

2. Dr Dragana Pavlović-Vasić

3. Dr Goran Đukić

4. Dr Željka Kizić

5. Dr Aleksandar Marjanović

6. Dr Vladimir Đukić

7. Dr Ives Šindrak-Ćejić

8. Dr Danijela Madžar

9. Dr Drenka Turjačanin-Pantelić

Doktora je moguće promijeniti i mimo ovog perioda, ali samo u određenim okolnostima, odnosno neophodno je navesti razlog promjene u skladu sa Pravilnikom o sadržaju, obimu i načinu ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu kao što su na primjer promjena mjesta prebivališta, odsustvo izabranog doktora u dužem periodu.., saopšteno je iz Fonda.

Pročitajte i: Promjena porodičnog doktora, pedijatrai ginekologa bez navođenja razloga