Urnebesna komedija “Pazi s kim spavaš” sa glumicom Mirkom Vasiljević otvoriće večeras u 20 časova festival “Dani srpske komedije”, koji će trajati četiri dana. Sve predstave će se odigrati u Velikoj sali Banskog dvora, osim komada “Zlatni lančić od bižuterije”, koja će se igrati u SD “Obilićevo”.

Komedija “Pazi s kim spavaš”, po tekstu Semira Gicića, u režiji Igora Damnjanovića, zasnovana je na temi zabranjene ljubavi. Tekst je sastavljen od stihova popularnih pjesama domaćih autora, a pored Mirke u predstavi glume Igor Damnjanović, Zinaida Dedakin, Nemanja Janičić i Semir Gicić.

Trećeg aprila na repertoaru je predstava: ”Ko je ovde idiot?”, a glavne uloge tumače Milan Kalinić i Srđan Ivanović.

Komedija je inspirisana nekadašnjim običajima u  Rusiji, gdje su prije vjenčanja morale da se uzmu brojne potvrde, između ostalog i od psihijatra. Radnja počinje kada budući mladoženja, poslije burne momačke večeri, odlazi kod psihijatra po jednu takvu potvrdu. U predstavi je na humorističan način prikazan segment iz svakodnevnog života, diskretno prožet oslikavanjem dobro znanih likova iz političkog života, kao i stavljanje publike u ulogu ostalih aktera predstave.

Četvrtog  aprila slijedi predstava “Veče glomazne poezije”, autora Ramba Amadeusa.

Rambo Amadeus  u predstavi govori svoju poeziju – uglavnom  najglomaznije pjesme iz svog repertoara, uz pratnju maestra Ivana Aleksijevića na klaviru.

Četrnaestog aprila na repertoaru je premijera komedija “Zlatni lančić od bižuterije”, u kojoj glumi Andrija Milošević, a autor je Miodrag Mijo Karadžić. Radnja prati život Kostadina /Laleta/ koji  je došao u Beograd pun nada i očekivanja. Kao svaki čovjek zaljubljen u sebe i u lak život najednom konstatuje da su godine prošle, a on niti je školu završio niti je uspio u biznisu. Lijepih djevojaka  je dosta, ali njemu ne treba žena za život, već neka da ga izdržava. Neka bogata… I takva naleti… On  oduševljen računa da je prevario i nju i njenu porodicu, međutim familija bogataša ne bi bila bogata da ih takav može lako prevariti…

dani srpske komedije

Ulaznice  po cijeni od 10 KM za predstave koje igraju 01.,03. i 04. aprila možete kupiti na blagajni Banskog dvora, a ulaznice za predstavu “Zlatni lančić od bižuterije” u prodaji će biti od 06. aprila na blagajni SD “Obilićevo”. Za dodatne informacije možete kontaktirati na broj: 066/905-399.

Organizator festivala “Dani srpske komedije” je Queen estrada.