U izložbenom prostoru “Art centra” u Banjaluci večeras će biti otvorena izložba umjetničkih radova pod nazivom “Cepter dani kulture Kozarske Dubice u Banjaluci”.

Organizatori su najavili da će biti izložene slike sa motivima iz opštine Kozarska Dubica, koje su nastale 2013. godine na Međunarodnoj likovnoj koloniji “Una”, u čijem je radu učestvovalo 20 slikara iz Republike Srpske, Federacije BiH i Hrvatske.

Riječ je o multimedijalnom projektu “Art centra” iz Banjaluke pod nazivom “Mreža gradova otvorenog srca”.

U projektu kroz različite vidove promocije projekata i kulturnih aktivnosti učestvuje “Centar za informisanje i kulturu” opštine Kozarska Dubica, a pokrovitelj je hotel “Cepter”.

Izložbena promocija opštine Kozarska Dubica trajaće do 12. aprila, a nakon toga biće nastavljena prezentacija ostalih opština iz Republike Srpske, koje učestvuju u projektu “Mreža gradova otvorenog srca”.

Realizacija tog projekta trajaće do 2016. godine, a po njegovom okončanju “Art centar” Banjaluka izdaće knjigu sa najljepšim fotografijama i crtežima iz svih gradova, učesnika projekta.

Izložba umjetničkih radova pod nazivom “Cepter dani kulture Kozarske Dubice u Banjaluci” biće otvorena večeras u 18.00 časova.

Izvor: Srna, foto: arhiva