Osmi Međunarodni plivački miting „Banja Luka open 2015“ biće održan 30. i 31. maja na Gradskom olimpijskom bazenu.

Prema najavama iz PK „Olimp“, koji je organizator mitinga, učestvovaće oko 500 plivača u svim uzrasnim kategorijama, iz 11 evropskih zemalja. Promoter i učesnik ovogodišnjeg mitinga je najbolji srpski plivač i evropski šampion Velimir Stjepanović, a između ostalih na mitingu će plivati Ivan Lenđer i Čaba Silađi.

Inače, plivački miting „Banja Luka open“ nalazi se u zvaničnom kalendaru Evropske i Svjetske  plivačke federacije, te predstavlja jedno od kvalifikacionih takmičenja za Svjetsko prvenstvo u plivanju koje će ove godine biti održano u ruskom Kazanju i za Olimpijske igre u Pio de Žaneiru. 

Ceremonija svečanog otvaranja 8. Međunarodnog plivačkog mitinga „Banja Luka open 2015“, biće održana u subotu, 30. maja, na Gradskom olimpijskom bazenu, sa početkom u 16.45 časova.

Grad Banja Luka podržao je organizaciju ovog sportskog događaja, koji se nalazi u godišnjem kalendaru sportskih manifestacija Grada Banja Luka za 2015. godinu. Takođe, miting se nalazi i u programu obilježavanja slave grada – Spasovdana.