U okviru projekta izgradnje puta u Priječanima, tokom današnjeg dana biće završena izgradnja nove vodovodne mreže i započeto postavljanje ivičnjaka.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković, rekao je da je već završeno postavljanje cijevi za kanalizaciju.

-Danas se završava postavljanje cijevi za novi vodovod u dužini od 435 metara. Kanalizacija u dužini od 520 metara je već urađena. Odmah se počinje i sa postavljanjem ivičnjaka za buduću saobraćajnicu – kaže Novaković.

On ističe da je zadovoljan dinamikom radova na izgradnji dionice puta u Priječanima u dužini oko 400 metara, a vrijednost ove investicije je 465.000 maraka, što je izdvojeno iz budžeta Grada. Izvođač radova je preduzeće „DVD inženjering“.

– Dosadašnji put nije zadovoljavao potrebe mještana ovog naselja, jer je u posljednje dvije decenije došlo do naglog naseljavanja i izgradnje većeg broja kuća, te je neophodno izgraditi novu infrastrukturu – kazao je Novaković.

Prema njegovim riječima novi put biće širine deset metara i sadržavaće svu neophodnu infastrukturu.

– Širine kolovozne trake su dva puta po tri metra, obostrane pješačke staze po metar i po uz zaštitni pojas od po pola metra. Uz novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu gradiće se i nova rasvjeta. Dakle, po svemu biće to moderna saobraćajnica – kazao je Novaković i dodao kako se nada da će radovi na ovoj dionici puta biti završeni prije početka nove školske godine.

Do tada bi ovo naselje trebalo da dobije i novi pješački most, jer je stari srušen u prošlogodišnjim poplavama. U toku su radovi na izgradnji temelja mosta.