Besplatnom kontrolom vozila na pokretnom tehničkom pregledu Auto-moto društva “Krajina” u banjalučkom naselju Lazarevo sutra će početi preventivna akcija “Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite” Auto-moto saveza Republike Srpske.

Akcija će trajati do 17. jula i provodi se u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova, auto-moto društvima i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Auto-moto savez Srpske provodi ovu aktivnost s ciljem da se vozačima pomogne da pripreme svoje vozilo za duža putovanja i bezbjednije učestvuju u saobraćaju, s obzirom na to da počinje sezona godišnjih odmora i da dolazi do povećanja mobilnosti na putevima.

Ovim putem želi se skrenuti pažnja na očuvanje i održavanje karakteristika vozila na nivou koji obezbjeđuje zadovoljavajuću bezbjednost u saobraćaju, nužnu efikasnost i ekonomičnost u transportu.

Kontrola će se obavljati u Banjaluci, Prnjavoru, Modriči, Bijeljini, Vlasenici, Sokocu, Palama, Višegradu, Foči, Istočnom Sarajevu i Tesliću.

Izvor: Srna