Naoružajte se dobrom literaturom, ušuškajte u mekano ćebe i uronite u neki novi svijet.

Za vas smo pripremili nekoliko prijedloga uz koje će vam ov o kišno godišnje doba biti draže nego neka prošla. Skuvajte čaj, smjestite se u neko mirno ćoše i uživajte.

1. Pakao u Madridu, C. J. Samson

Ove jeseni posjetite stari Madrid uz odličan novi istorijski roman C. J. Samsona. Pakao u Madridu odvešće vas u četrdesete godine prošlog vijeka, tačnije u Španski građanski rat. Vrijeme je da saznate sve detalje o zakulisnim špijunskim igrama i brojnim drugim zavrzlamama.

2. Što nas ne ubije, David Lagerkranc

Lisbet Salander se vratila još genijalnija nego prije. Ovaj najiščekivaniji roman napisao je Larsonov nasljednik, David Lagerkranc, a možemo reći kako je hrabro nastavio tamo gdje je Larson stao.

3. Grej, E.L. Džejms

Knjiga koja se nestrpljivo iščekivala širom svijeta konačno je ispričana i to iz perspektive Kristijana Greja. Saznajte kako on razmišlja, o čemu sanja i mašta te što o svemu zapravo misli jer… izvolite ući, Kristijan Grej će vam sve ispričati.

Pronađite svoje naslove

4. Voz siročadi, Kristina Bejker Klajn

Dirljivi roman koji ćete sigurno poželjeti da pročitate nekoliko puta u životu. Voz siročadi prati priče djece čija su djetinjstva sve samo ne obična. Nakon nekoliko decenija, dvije različite priče počinju se isprepletati u sasvim neobičnim okolnostima. Odaberite i svi svoju kartu za voz ove jeseni.

5. Mali princ, Antoan De Sent Egziperi

Kada smo bili mali, ovu smo priču čitali kao zabavan razgovor čovjeka i malog princa s druge planete, a kasnije smo otkrivali sve životne pouke koje je ovaj pisac namijenio svojim čitaocima. Novo izdanje Malog princa obogaćeno je predivnim 3D ilustracijama koje će vas jednostavno oduševiti i natjerati na razmišljanje.

7. Kapital, Tomas Piketi

Kapital je nesumnjivo najvažnija knjiga ekonomske problematike koja je izašla od početka ovog vijeka. Zanimljiva stajališta u ovoj knjizi zaključuju kako se bogati još više bogate, a siromašni siromaše, a cio je sadržaj objašnjen pomoću romana autora kao što je Džejn Ostin.

8. Stanica jedanaest, Emili St. Džon Mandel

Roman Stanica jedanaest mnogi karakterišu kao jedan od onih koji ostaju ukorijnjeni u sjećanje. Radnja je smještena u jezivo vrijeme kraha civilizacije, obuhvata nekoliko decenija te vrla kroz vrijeme. 
Izvor: bebac