Pas Daf, vlasnika Zorana Bjelice iz Istočnog Sarajeva i ženka Arina u vlasništvu Bore Stojadinova iz Zrenjanina pobjednici su specijalizovane izložbe šarplaninaca u kategoriji zrelih pasa, održanoj juče u Banjaluci.

Pehari su uručivani najboljima po razrednim kategorijama, a u kategoriji najbolja odgajivačka grupa pobjednik je uzgajivačnica “Glamočki runolist”, dok je najljepši odgajivački par došao iz Zrenjanina, uzgajivača Mladena Šantića. 

Organizator izložbe je Šarplaninac klub “Krajina” Banjaluka, a kako kažu u ovom klubu, ponosni su što su uspjeli da nastave ovu tradiciju. “Uspjeli smo tehnički da se izdignemo iznad jubileja i ovu izložbu pokrićemo video i audio, što mnogo znači za arhivu kluba”, rekao je Duško Kuzmanović, predsjednik Kluba.

Radoman Milinović iz Temerina na izložbi u Banjaluci je šesti put, a njegov pas je zreli i mladi šampion Srbije u ljepoti. “Nije mi bitno toliko da nešto osvojim već da učestvujem da bi se ljudi upoznali sa šarplanincem i da vide da to nije pas koji je agresivan, već da je dobar čuvar i prijatelj”, rekao je ovaj izlagač.

Izložba je privukla i dosta posjetilaca, a posebno su uživali najmlađi, koji su favorite birali za sebe.

“Imam psa mješanca i zove se Lea, a pse obožavam. Došla sam da gledam i izabrala sam koji je meni najljepši”, rekla je desetogodišnja Marija Purišić. Jedanaesta specijalizovana izložba održana je na “Akvani”, a učešće na ovom takmičenju uzelo je 107 izlagača.

Izvor: nezavisne