U Kotor Varošu je povodom 14. februara – Međunarodnog dana poklanjanja knjiga, počela akcija “Pokloni knjigu – obogati školsku biblioteku”, koju organizuje Narodna biblioteka.

Prema riječima direktora kotorvaroške Narodne biblioteke, Bojane Vasić, akcija je počela juče i trajaće do 28. februara, a svi koji žele da pomognu rad školskih biblioteka mogu donijeti novu ili korištenu knjigu u prostorije biblioteke. 

“S obzirom da je riječ o školskim bibliotekama, bilo bi dobro da što više prikupljenih knjiga bude primjereno potrebama učenika”, istakla je Vasićeva. 

Nakon završetka akcije sve prikupljene knjige biće podijeljene školskim bibliotekama na području opštine Kotor Varoš, koje imaju problem sa nedostatkom knjižnog fonda, posebno lektira. 

“Većina škola ima problem sa nedostatkom lektira, posebno od 2012. godine kada je promijenjen nastavni plan i program za srpski jezik. Iz tog razloga učenici kopiraju naslove kako bi ih stigli pročitati”, rekla je Vasićeva i dodala da će ova akcija postati tradicionalna. 

Izvor: Srna