“Black Friday” dan je posebnih ponuda i ušteda, kada brojni brendovi širom svijeta za svoje kupce pripremaju sjajne ponude. Tada radnje obično imaju duže radno vrijeme, a ove godine će se produžiti na vikend, u subotu i nedjelju…

Inače, “Black Friday” dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, koji je na popularnosti počeo da dobija 90-ih godina. Riječ je o šoping događaju koji se, kako i sam naziv kaže, obilježava na petak, odnosno, slijedi iza tamnošnjeg praznika “Dan zahvalnosti”, s ciljem da podstakne Amerikance na kupovinu i nakon njega.

ZBOG ČEGA SE OVAJ DAN NAZIVA “BLACK FRIDAY”?

Jedno od objašnjenja naziva “Black Friday” potiče iz Filadelfije, a drži se da je povezan s značajnim povećanjem gužve u automobilskom i pješačkom saobraćaju, kao i nepreglednim redovima u tradnjama, jer svi tokom “Black Fridaya” žele iskoristiti priliku kupovanja po najboljim cijenama. Tako nastaje haos, odnosno ‘zamračenje’, pa i ovaj petak nosi totalno zamračenje u nazivu.

“BLACK FRIDAY” U BANJALUCI

Postepeno, “Black Friday” se proširio i u na evropsko tlo, a kod nas je popularizovan u posljendjih nekoliko dana, sa dolaskom novih brendova na naše tržište.

Predstojećeg vikenda najavljena su brojna sniženja u radnjama u našem gradu, a mi izdvajamo nekoliko:

JYSK

U JYSK-u su akcije već počele i trajaće naredna tri dana.

PLANIKA

SPORT VISION

LINDEX

Draga spremi se… Čeka nas sjajan produženi vikend. Uskoro više informacija! 🤗

Geplaatst door Lindex Bosna i Hercegovina op Woensdag 21 november 2018

PARFOIS 

NEW YORKER