Neke namirnice uopšte nisu predviđene za podgrijavanje, veliki broj jela ne bi trebalo stavljati u mikrotalasnu rernu, ali velika većina namirnica, srećom, može da ima odličan ukus ukoliko se podgrije kako treba!

Tjestenina

Da li je moguće podgrijavati tjesteninu, a da ne izgubi svoj ukus?

Sipajte vodu u šerpu tek toliko da prekrije dno šerpe i dodajte 1 ili 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte tjesteninu i kuvajte na srednjoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se tjestenina ne ugrije.

Pica

Picu je najbolje podgrijavati u rerni kako si se sačuvao njen hrskav ukus. Rernu zagrijte na 180 stepeni, najjače do 200 stepen. Na pleh stavite malo ulja ili papir za pečenje. Podgrijavajte picu sve dok se na otopljenom siru ne pojave mjehurići.

Riža

U manjoj šerpi zagrijte malo maslinovog ulja i dodajte rižu. Uz neprestano miješanje varjačom podgrijavajte rižu 3 do 4 minuta na srednoj temperaturi. Osvježite ukus riže začinima po izboru – biberom, ruzmarinom, bosiljkom ili origanom.

Sarma

Sarma se najbolje čuva u frižideru, a možete je podgrijavati na sljedeći način.

Nije dobro podgrijavati cijelu količinu sarmi, najbolje da izvadite onoliko koliko želite da pojedete. Stavite sarme u manju šerpu, na srednju temperaturu i poklopite. Dodajte malo vode, kako sarma ne bi zagorjela i sačekajte da proključa nekoliko minuta.

Meso

Pečeno meso često jede i hladno, posebno ako je riječ o ukusnom pečenju. Ako više volite toplo, evo savjeta za vas.

Rernu zagrijjte na 100 stepeni, najjače na 150 stepeni Celzijusa. Na pleh stavite malo ulja. Trebaće vam od 20 do 30 minuta kako bi ste zagrijali odrezak ili pečenje.

Ukoliko ste nestrpljivi, pomoći će vam tiganj. Sipajte malo ulja u tiganj i na srednjoj vatri podgrijte meso 1 do 2 minuta sa obje strane.