Čuli ste glasine o tome da su svilene jastučnice magične, zar ne?

One uklanjaju bore, sprečavaju pojavu akni, zamršene kose i rascvjetalih krajeva. Ako već nemate makar jednu, ne znate šta propuštate. Međutim, koliko u svemu tome ima istine. Potražili smo savjet stručnog dermatologa.

Za početak neke od prednosti svilenih jastučnica su stvarne. Prema riječima dermatologa, one ne upijaju u sebe toliko vlage poput njihovih pamučnih kolega, što znači da sprečavaju iritacije na koži u toku spavanja. Međutim, to što imate svilenu jastučnicu na svom jastuku, ne znači da trebate da preskočite vašu dnevnu rutinu njege kože, naročito one sklone aknama.

Svilene jastučnice su blagotvorne u pogledu starenja kože kao i prema koži sklonoj aknama, jer 100% svila ne začepljuje pore. Samim tim, ako imate masnu kožu na kojoj se često javljaju akne, preporuka dermatologa je da zamijenite klasičnu pamučnu, svilenom jastučnicom. Budući da manje upija vlagu u toku noći, svila vašu kožu čini hidriranijom dok spavate.

Svilene jastučnice se odlikuju čvršćim tkanjem, što znači da imaju glatku površinu pa s toga kosa i koža lako klize preko nje, bez stvaranja trijenja, zapinjanja i iritacija. Smanjenje trijenja pomaže koži da zagrži svoju nježnu površinu i kosi da se manje lomi i mrsi. Svilene jastučnice se posebno preporučuju osobama koje imaju osjetljivu kožu lica, jer ne isušuju kožu u toku noći, odvlačeći vlagu sa nje.

Da bi vaše svilene jastučnice ispunjavale svoju fuknciju i štitile vašu kožu, važno je da ih redovno perete. Preporuka je da dva puta nedjeljno perete, odnosno mijenjate svilene jastučnice kako sva zaostala ulja ne bi dolazila u dodir sa vašoj kožom. Svakako, pri pranju pobrinite se da koristite deterdžent za svilene materijle kao i da jastučnice perete na preporučljivim temperaturama.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂