Po receptu ruskih narodnih ljekara…

Vrijeme je pandemije korona virusa, a pred nama je i period kada će i sezonki grip postati aktivan, zato je najpametnije spremo dočekati period ispred nas. Ako osjetite da vas bolest “lomi”, napravite ovaj moćni domaći antibiotik i ne morate da brinete.

Mješavina ovih sastojaka se bori protiv infekcija, parazita, gljivica i virusa, a ujedno ojačava imuni sistem. Može se koristiti za čišćenje krvi, poboljšanje cirkulacije i liječenje hroničnih bolesti.

Potrebni sastojci su:

  • 700 ml jabukovog sirćeta 
  • 30 g sitno sjeckanog bijelog luka
  • 30 g sitno sjeckanog crnog luka
  • 2 svježe paprike
  • 30 g rendanog đumbira
  • 2 kašičice mljevenog rena
  • 2 kašičice kurkume

Priprema:

Sve navedene sastojke, osim jubukovog sirćeta, pomiješajte i stavite u staklenu teglu. Sve to prelijte jabukovim sirćetom, poklopite i dobro protresite. Smjesu čuvajte na hladnom i tamnom mjestu i ostavite da odstoji 2 nedjelje. Nakon toga, lijek je spreman za upotrebu.

Uzimajte jednu kašičicu ovog antibiotika dnevno, a najbolje bi bilo poslije doručka. Ovaj lijek je dosta jak, pa preporučen dozu ne biste smjeli da prekoračite.

Evo kako ovi sastojci utiču na organizam:

Jabukovo sirće odlično čisti organizam.

Bijeli luk je dobro poznat kao lijek za mnoge bolesti. Zbog sadržaja vitamina A, B1, B2 i C, niza minerala, kalijuma, kalcijuma, magnezijuma i fosfora bijeli luk je moćan u očuvanju kompletnog zdravlja čovjeka. Obilje vitamina i minerala imaju i paprike, pa su samim tim odlične za jačanje imuniteta.

Đumbir sadrži vitamine C, B1, B2 i esencijalne aminokiseline, a osim toga ima protivupalna svojstva.

Ren je prirodni antibiotik sa jakim antibakterijskim djelovanjem, dok kurkuma ima antivirusna, antikancerogena i protivupalna svojstva zahvaljujući kurkuminu, aktivnom sastojku kurkume.

Napomena: Prije upotrebe narodnih lijekova konsultujte se sa ljekarom.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂