Dom zdravlja Banja Luka objavio je raspored rada dežurnih službi za vrijeme prvomajskih praznika, do 02. maja.

-Služba porodične medicine – dežurni timovi na Poliklinici i u Platonovoj ulici, radiće u dvije smjene i to od 07.00 do 20.00 časova. Kovid ambulante u naselju Dolac (ambulante u kojima se usluge pružaju pacijentima kod kojih je potvrđena infekcija uzrokovana virusom SARS-CoV-2) u periodu do 02.maja. godine neće raditi, ali će biti u pripravnosti. Pacijenti se mogu javiti na broj telefona 065/215-318 ukoliko postoji potreba za uslugom primarnog nivoa zdravstvene zaštite – poručuju iz Doma zdravlja.

Dodaju kako će služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu, odnosno dežurni stomatolog raditi u stomatološkoj ambulanti u Službi hitne medicinske pomoći 24 časa.

Dodaju kako će Specijalističke pedijatrijske ambulante u ponedjeljak 02.maja, raditi u periodu od 07.00 do 15.00 časova u ambulantama na Poliklinici.

Poručuju kako će u poslijepodnevnim i večernjim časovima djeca se zbrinjavaju u ambulantama porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici, a nakon 20.00 časova pacijente će zbrinjavati Služba hitne medicinske pomoći sa edukativnim centrom.

-U nedjelju, 01. maja, Specijalističke pedijatrijske ambulante kao i do sada ne rade. Djeca se zbrinjavaju u ambulantama porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici od 7.00 do 20.00 časova, a nakon 20.00 časova pacijente će zbrinjavati Služba hitne medicinske pomoći sa edukativnim centrom – navedeno je u saopštenju Doma zdravlja.

Dodaju kako će odeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku – za predstojeće praznike  radiće prema sljedećem rasporedu:

Centralna laboratorija (Poliklinika) radiće u periodu od 07.00 do 20.00 časova u ponedjeljak, 02.maja.

-Laboratorija Službe hitne medicinske pomoći sa edukativnim centrom radiće 24 časa, dok će služba hitne medicinske pomoći sa edukativnim centrom takođe raditi 24 časa – zaključuju u Domu zdravlja.